Caroline

met NickyIk ben Caroline Kortooms. Met mijn 56 jaar ben ik inmiddels een overtuigde 50plusser
en “I LOVE IT! Eindelijk weet ik waar ik gelukkig van word, wat ik beter niet kan doen en waar ik goed in ben.
Tevens ben ik me er zwaar van bewust dat ik nog heel veel níet weet. Dit vind ik een geruststellende en inspirerende gedachte: er ligt dus nog een wereld voor me!
Een wereld vol ervaringen, inzichten, valkuilen, kansen en hopelijk heel veel geluksmomenten.
“Those who do not believe in magic will never find it”. Natuurlijk geloof ik in magie: de belangrijkste eigenschap om directeur van Toverland te kunnen zijn!

 

Mijn passies

Ik ben een mensen- mens. Ik hou van eerlijke, enthousiaste, moedige en bovenal kwetsbare mensen die open in het leven staan en met vallen en opstaan hun weg vinden.
Net als ik zelf doe.

Ik ben ook een stilte- mens. Ik hou van alleen zijn met mezelf, van lange wandelingen, van fietsen. Van glinsterend water in de zon. Van mijmeren.

Ik ben een bourgondiër in hart en nieren.
Ik leef van eet- tot eet moment. Ik verheug me werkelijk op elke maaltijd en geniet daarvan. En ben altijd een beetje teleurgesteld als het eetmoment weer voorbij is. Shit. OP!

“Een eigen boek schrijven staat op mijn bucketlist”

Ik ben geen boekenwurm, ik ben een boekenmonster!
Spirituele boeken en boeken over leiderschap “verslind” ik.
Mijn boeken hebben me geholpen te worden wie ik nu ben.
Mijn dagboeken en schriften helpen me mijn gedachten te ordenen en nieuwe inzichten te ontwikkelen. Een eigen boek schrijven staat op mijn bucketlist.

schoenenIk heb een schoenentic.
Ik biecht het maar gelijk op. Ik heb 3 rekken vol met schoenen. Van sneakers tot pumps, van teenslippers tot knielaarzen. Mijn man Wen heeft het ook. Broer Jean heeft het ook. “WE LOVE IT”.

Ik ben een liefdevolle echtgenote en dat is een koud kunstje als je zo’n liefdevolle man hebt als ik. Wen is het toonbeeld van onvoorwaardelijke liefde, in goede en slechte tijden.
Daar heeft dit temperamentje al héél veel van geleerd.
Hij leert trouwens ook veel van mijn pit. Mooie balans dus!

Ik ben een open minded, positieve moeder.
Trots op mijn 2 dochters Tessa en Ankie.
Trots op Wen’s 3 kinderen Pim, Sanne en Jop.
Trots op onze 4 schoonkinderen Crissy, Thomas, Teun en Kiki. Allemaal samen is het “volle bak” bij ons thuis!
Dat we na het overlijden van mijn 1e man Erik en Wen’s 1e vrouw Suzan, allemaal weer de draad hebben opgepakt en positief en krachtig verder leven, zegt iets over de power van ons gezin. En dat mijn eigen kinderen en hun partners met veel plezier op Toverland werken, zegt ook iets over ons vermogen werk en privé te kunnen scheiden.
Niet alledaags…. maar voor ons wel!

“Handtekening onder mijn dag.”

Ik ben de trotse directeur van Toverland die haar toppositie steeds spiritueler invult. Elke dag zet ik mijn moed in om trouw te blijven aan mezelf en niet de “standaard”-directeur te zijn zoals de buitenwereld dat misschien van mij verwacht.
Ik wil elke avond een handtekening kunnen zetten onder mijn dag.
Ben ik de Caroline geweest die ik wil zijn? Waar ik trots op ben?

Ik houd in het weekend zeer regelmatig een varkensdag.varkensdag
Een idee van mijn vader. Niet wassen, even deo op spuiten, oude kleren aan en wat rondscharrelen in en om het huis. Zaaalig. Een aanrader. Zo relaxed. En Wen doet ook steeds vaker mee. Our guilty pleisure!

met.pap.en.mam2Ik ben een dochter die te weinig tijd heeft voor haar ouders, zeker nu ze steeds ouder worden en mijn moeder beginnende dementie heeft.
Daarom is mijn compromis: áls ik er ben, dan ben ik er voor 100%!
Dit leidt tot rust in mij en tot wezenlijk contact met elkaar.

Ik heb een holistische levensvisie. Ik zie de mens als een eenheid van lichaam en geest. Elke klacht, symptoom of ziekte is een signaal van verstoorde harmonie, van disbalans. Door me na mijn burn out bewust te worden van de relatie tussen mijn fysieke, mentale en emotionele gesteldheid is een wereld voor me open gegaan.Een mens kan zijn eigen gezondheid véél meer beïnvloeden dan hij zelf voor mogelijk houdt. Een enorm inspirerende gedachte.

“Vol passie leven!”

Ik kan blijven schrijven, dit lijstje is oneindig lang, net zoals bij ons allemaal!
Als ik terugkijk naar de afgelopen 56 levensjaren, dan ben ik er vooral trots op dat ik uit volle overtuiging kan zeggen: Ik heb er ALLES uitgehaald!
En als ik vooruit kijk naar de (hopelijk) 35 jaren die nog voor me liggen, dan blijft mijn ambitie: Vól passie leven. Liever vallen en weer opstaan dan voor veilig kiezen.
Zoveel en zo vaak mogelijk gelukkig zijn. Dat is mijn drijfveer.
En middels mijn blog hoop ik anderen te inspireren ook deze verantwoordelijkheid voor hun eigen geluk te nemen.
Oh ja…… had ik al verteld dat ik ambitieus ben?? Haha!