Dit is dus mijn blog “Caroline” en gaat over mij persoonlijk.
Na het overlijden van mijn eerste man Erik Maessen en een knots van een burn out heb ik de balans opgemaakt van mijn leven.
Beide heftige gebeurtenissen  zijn voor mij de wake up calls geweest om een pas op de plaats te maken en mijn leven bewuster (lees: spiritueel) in te vullen. Het woord spiritueel heeft helaas een zweverige bijklank en dat vind ik niet terecht. Spiritualiteit is allesbehalve zweverig.
Spiritueel leven staat juist voor BEWUST leven. En dat gaat niet vanzelf.
We zullen oude overtuigingen en patronen moeten loslaten en vervangen door nieuwe. Maar net dát maakt het zo de moeite waard.
Bewuster leven gaat met vallen en opstaan en daar gaat deze blog over. Hoe dieper we vallen, hoe intenser de lessen zijn die we kunnen leren. Deze blog gaat over de essentie van mijn leven: mijn zoektocht naar hoop, geluk en liefde. Welkom, hopelijk inspireren mijn verhalen je.

Caroline Kortooms

8

Onder water

Nadat ik de vorige blog had geschreven gebeurde er iets aparts.
Ik wist niet meer hoe ik verder moest.
Waar de inspiratie voor alle andere blogs er meestal "gewoon" was, voelde het nu anders.
In eerste instantie begreep ik daar niets van, uiteindelijk ben ik begonnen met bloggen om precies op dit punt te komen!
Ik wilde vooral heel graag schri... Lees meer

8

Sweet Caroline

Ik zag haarscherp voor me wat ik moest doen.
‘s Morgens had ik een vergadering met het vaste team van Toverland. Die liet ik doorgaan. Zonder aan iemand te vertellen welke klachten ik had, leidde ik de vergadering. Daarin zaten een paar belangrijke boodschappen verpakt waarmee ik mijn collega's de richting aangaf waarin ze moesten blijven we... Lees meer

8

De schreeuw van een lichaam

Ik genoot ervan dat ik weer ging werken.
Ik was weer nodig, mijn geest werd weer geprikkeld en uitgedaagd met andere zaken dan denken over mezelf. Héhé ..... dit beviel me beter dan continue met mezelf en mijn eigen frustraties geconfronteerd te worden.
We hadden wel een paar dingen aangepast:
Ik werkte minder uren en met hulp van Wen bewaak... Lees meer

8

Een muur van weerstand

Ik bezocht mijn huisarts en vertelde over mijn klachten.
Zij nam me direct serieus en gaf me het advies om een aantal weken niet te gaan werken en in plaats daarvan te rusten. Tijd nemen voor mezelf en vooral dingen te doen waarvan ik zou ontspannen.
Dat klonk zeer redelijk en ik voelde ook opluchting.
Oefff.... ik mocht even gaan loslaten en... Lees meer

Pagina
1 2 9